Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ, какъв е този датчик?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ, какъв е този датчик?

Тъй като търсих и търсих в търсачката не намерих отговор на моя въпрос, който е следния : Днес си взех колата от сервиза (беше и сменяна долна помпа на съединителя) и отварям капака, и гледам един кабел до акумулатора, който преди това го нямаше. Сигурно не си е на мястото и като го гледам завършва с някъкъв датчик. Някой може ли да ми каже къде стои и за какво е ? А колата да не се чудите е Алфа 156 1.8 98 година.
    Ето и снимката.
    Attached Files
    Last edited by rosboy23; d.m.y г., 21:49.

Не мога да разбера нищо от тая снимка, може би ако не беше ограждал с тоя фон щеше да е по добре, горния край на това напомня на холския датчик, но той няма такава букса накрая......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Не мога да разбера нищо от тая снимка, може би ако не беше ограждал с тоя фон щеше да е по добре, горния край на това напомня на холския датчик, но той няма такава букса накрая......
      Ето и снимка без зеленичкото
      Attached Files

Comment

По мое скромно мнение това не е част от серииното оборудване на колата, гледам че газ имаш, да не би като са разбичквали над скоростната кутия да са го извадили и да им се е видяло по уместно да не го прибират.....
        Иначе нищо наоколо оригинално няма такава букса....или поне аз не съм срещал....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

На газ съм и дано не е нещо важно , че там каквото е тясно как ще се завре не знам

Comment

на АБС не са ли същте букситекъдето са горе до пантите на предния капак
            156 1,9JTD 2000

Comment

Първоначално публикувано от borislav82 Покажи съобщение
              на АБС не са ли същте букситекъдето са горе до пантите на предния капак
              Къда са по точно, да ги погледна преди да тръгна, особено в тоя сняг? Но според мен не е нещо свързано с АБС кой ли знае ?
              Last edited by rosboy23; d.m.y г., 23:35.

Comment

Това прилича на газ сензор анализатор за наличие на изпускане на газ в коша на двигателя. Или на барометричен сензор, което е по-малко вероятно, но е възможно. Не се вижда добре от снимката.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Еми ще го снимам утре по-добре. Но има ли проблем там да си стой ?

Comment

На мен ми мяза на конектор с резистор в него,ма къв го дърви там,идея си нямам.Най-вероятно е някаква присадка.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Да видим по добра снимка защото и на мен ми прилича на конектор.

---------- Post added at 10:32 ---------- Previous post was at 10:28 ----------

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                      Това прилича на газ сензор анализатор за наличие на изпускане на газ в коша на двигателя. Или на барометричен сензор, което е по-малко вероятно, но е възможно. Не се вижда добре от снимката.
                      А на мен ми прилича че не гледате добре- влизат два кабела и излизат два. Това си е някакъв конектор. Защо решихте че е датчик? И аз не виждах добре но си увеличих снимката.
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                        Да видим по добра снимка защото и на мен ми прилича на конектор.

---------- Post added at 10:32 ---------- Previous post was at 10:28 ----------

А на мен ми прилича че не гледате добре- влизат два кабела и излизат два. Това си е някакъв конектор. Защо решихте че е датчик? И аз не виждах добре но си увеличих снимката.
                        Конектора големия е ясен. Но по нагоре до плюса на акомулатора какво е?

Comment

Ми тва до плюсовата клема мяза на транзистор.Доколкото виждам,две от крачетата са вързани през конектора,а третото отива към плюса,ма не мога да съм сегурен от тази снимка.Ако може колегата да го щракне от по-близко и откъм крачетата.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Според мен това "нящо" има за цел или да прекъсне захранването до друго "нящо" при определени условия или да убере смущения( т.е. нещо като кондензатор). Не е зле колегата да проследи накъде отиват кабелите след конектора.
                            Баси следователите трябва да сме.
                            Last edited by fiore; d.m.y г., 12:14.
                            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                            sprint tropheo
                            155/1.8
                            156/2.0 Selespeed

Comment

Ами на някои газови има газ сензор който ако при наличие на газ в купето, в коша на двигателя или в багажника при бутилката задейства клапан и затваря газта директно от бутилката. И това нещо там така на пръв поглед ми прилича точно на такъв. На корсата си имам такъв, но е монтиран на самата бутилка отзад. Представлява едно с 4 краченца и горната му част е мрежовидна. Но от снимката не се вижда почти нищо. Може би ако има снимка в по близък план...

Подобно на това:

Comment

Working...
                              X